Koloidno srebro - kamrcacom

Go to content

Main menu:

Koloidno srebro

Že v antični Grčiji in Rimu so uporabljali srebrne posode, saj so s tem tekočine ohranjali sveže in brez bakterij. Predpisovali so ga za številne bolezni in okužbe. Na začetku 20. stoletja je srebro veljalo kot uveljavljeno razkužilno sredstvo. V medicini so raztopino, imenovano koloidno srebro, pogosto uporabljali kot steber obrambe proti bakterijam.
Današnjih antibiotikov takrat še ni bilo na razpolago in koloidno srebro so uporabljali praktično za vse bolezni.
Koloidno srebro je edini antibiotik o katerem so poročali, da uničuje vse vrste virusov, glivic in bakterij. Je edini znani antibiotik, ki je za vse naše organe popolnoma neškodljiv. Drugi antibiotiki poškodujejo jetra in ledvica, koloidno srebro pa le pospešuje zdravljenje.
Farmacevtska industrija je želela hitro delujoča zdravila, ki bi jih bilo mogoče patentirati.
Koloidno srebro je edina oblika te kovine, ki jo lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju, kot nadomestni mineral, saj z lahkoto prodre v telo, pa vendarle dovolj počasi, da ne pride do alergijske reakcije. Večina oblik virusov, bakterij in fungusov za svoje prehranjevanje potrebuje določen encim. Koloidno srebro pa deluje kot katalizator, zato učinkovito onesposobi prav te encime. Je čisti strup za vse dosedaj testirane primitivne mikroorganizme (določeni virusi, bakterije, glive, protozoa, paraziti). Zato povzročitelj bolezni ob prisotnosti srebra ne more preživeti! Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) je koloidno srebro odobrila že v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.
Izjava FDA (Urada za hrano in zdravilo) o koloidnem srebru: Pisno obvestilo, ki ga je 19.09.1991 izdal uradnik za varstvo potrošnikov pri FDA g. Harol Davis pravi, da se koloidno srebro, ki se je v zdravilstvu uporabljalo že pred l. 1938, lahko še nadalje izdaja brez priloženega dokazila o varnosti in učinkovitosti (ki se po l. 1938 zahteva za vsa zdravila na recept), mora pa biti omenjeno, da gre za enako uporabo kot l. 1938 in pred tem.
Koloidno srebro se danes ponovno uveljavlja, brez zadržkov pa ga predpisuje
tradicionalna (neuradna) medicina.

 
 
Back to content | Back to main menu